11 Nisan 2013 Perşembe

Notebook parçaları

Bügünki konumuz sizlere laptop ekran, laptop klavye ve laptop batarya hakkında ayrıntılı bilgiler sunacağız. Bu ayrıntılara hemen girmeden önce sizlere bazı önerilerde bulunalım. Öncelikle teknoloji ürünleri arasında olan notebook şu sıralar artık günümüzde oldukça rağbet ve  rekabet halindedir. Hemen hemen her kişinin ihtiyacı haline gelmiş durumdadır. Kullanımı, taşıması rahat olduğu bakımından tercihlerde öncülük yapmaktadır. Peki bu kullanmış olduğunuz teknoloji ürünün parçaları hakkında neler bilmeniz gerekmektedir ve parçaları  hakkında bilgiler vermeye başlayalım. Konu altından görüşlerinizi sunabilirsiniz.

Ekran
Laptop ekran durumuna göre fiyat değişikliği olan notebook ve laptoplar özellikle lcd panel olduklarından dolayı kolay kırılabilir ve ya çatlayabilir. İtina ile kullanılması gerekmektedir. Elinizden düşürmemeye dikkat etmelisiniz. Düştüğünde ekran kırılabilir ve hiçbir şey yapamazsınız. Bu durumda ekranın yeniden yapılması gerekecektir. Ancak notebook arıza ve onarımı parça parça oldukça pahalı cihazlardır özenli ve itinalı kullanılması gerekmektedir. Notebook ve laptopların ömrü 5 yıl kadardır.

Zamanla yavaşlamaya ve siz içine bilgi biriktirdikçe daha zor kullanım halini alır. Laptop ekranı lcd panel dir ve çoğu yurt dışından ithal edilmektedir o yüzden parça değişimleri oldukça pahalı olarak gerçekleştirilmektedir. Yazılım hataları var ise bu konuda da yine laptopun açılması ve ya format atılması gerekmektedir. Teknik olarak birçok özelliği içinde barındıran bu akıllı cihazların üzerinde pillerini bırakmamak gerekmektedir. Pilleri dışarıda bekletmek pilin ömrünü uzatmaktadır. Sürekli pil üzerinde kaldığı takdirde pilin ömrü azalır ve 3 saat giden pil yaklaşık 1 saatte bitebilir.

Dolayısı ile kablolu kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Özenli kullanılması gereken cihazlar olan laptoplar ve notebooklar hayatımıza girdiği andan itibaren aslında teknik olarak ta birçok bilgi birikimine sahip olmuş durumdayız.

Batarya
Batarya ömrü kısa olan laptoplar özellikle kişilerin bireysel olarak kullanımlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı kişiler cihazları özenli kullanmakta bazıları ise dikkat etmemektedir. Notebook kullanırken teknik olarak ta birçok bilgiye aslında sahip olmak gerekmektedir. Bu bilgiler notebook işlemcisin ekran kartının ne kadar olmasını bilmekle alakalı bir durumdur aslında. Onun dışında birçok kişi görselliğe bakmaktadır. Kaliteli bir cihaza sahipseniz eğer bu cihazın kullanımı ile alakalı olarak ta bilgi birikiminiz olması gerekmektedir.

Bilgisayar kullanmayı bilmek yeterlidir aslında bilgisayar kullanmayı biliyorsanız notebook ve laptopları da kolaylıkla kullanabilirsiniz. notebook bataryası bazı notebooklarda 2 saat bazılarında ise 3 saat gitmektedir. Laptop batarya Ancak kullanım özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Sürekli bataryada tutmak da doğru değildir notebook ısınmasına neden olur ve fan zarar görebilir. Bu bağlamda şarjda tutmamak gerekmektedir. Batarya üzerinde bırakılmamalı ve zaman zaman çıkarılmalıdır.

Notebook ve laptoplar ikisi de aynıdır bir farkı bulunmamaktadır sadece isimleri birden fazladır. Masa üstünde kullanıldığı gibi aynı zamanda diz üstünde de kullanılmaktadır. Sıklıkla diz üstünde kullanılan notebooklar kullanım kolaylığı sağlayan cihazlardır.

Klavye
Notebooklarda fan çıkışlarının özellikle temizlenmesi gerekmektedir. Laptop kullanımları esnasında masada yiyilebilen yiyecekler laptop içine girerek Laptop klavye içine birikebilmektedir. Buradan ana kart girişlerine girmekte ve içine giren toz cisim parçacıklar fanın daha çok ısınmasına neden olmaktadır. Fanın ısınması rahatsızlık hissi verebileceğinden dolayı diz üstünde tutmakta zorlanabilirsiniz. Bu bağlamda özenli kullanılması çok önemlidir. Notebooklar belli zaman aralıkları ile birlikte temizlenmesi gerekmektedir.

Teknik servisler tarafından gerçekleştirilen notebook temizleme işlemi kısa sürede yapılabilmektedir. Aynı zamanda da fanının ısınmasının nedeni farklı olabilir farklı teknik arızalardan kaynaklanabilir. Bu durumda da teknik olarak gerekli bilgi aktarılacaktır. Notebook ve laptoplarda batarya sorunları zaman zaman yaşanmakta olup özellikle tavsiye edilen kullanım şekli bataryanın notebook üzerinden çıkarılarak kullanılmasıdır. Üzerinde sürekli kalması halinde bataryanın ömrü kısalmakta ve gitgide daha kötüye giderek bozulma durumu yaşanabilmektedir.

Notebookların istediğiniz özelliklere sahip olan markalarını karşılaştırabilir ve istediğiniz özelliklere sahip olan cihazları kullanabilirsiniz. laptop ve diğer bir adı ile notebook ofislerde evlerde sıklıkla kullanılmakta ve günümüzde birçok kişinin de evinde bulunmaktadır. Bireysel kullanım özgürlüğü yaşatan laptoplar akıllı cihazlar olup aynı zamanda da hassas cihazlardır. Zaman aralıkları ile bakımının yapılması halinde cihazın ömrünü uzatmak mümkündür. Notebook klavyesi de ekrana bağlı olarak açılıp kapanabilir bir cihaz olmasından dolayı klavyenin içine herhangi bir dış maddenin girmesini önlemek amacı ile kullanışlı ve kaliteli cihazlardır. Notebook veya laptop her ikisinde de kullanım aynıdır. Daha konforlu ve birçok farklı aparatı olmayan tek tip cihaz olmaları nedeni ile tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder