20 Nisan 2013 Cumartesi

Notebook Kullanımı Her Yerde

Notebook kullanımı yaklaşık 10 yıldır hayatımızda çok görsel ve etkileyici olması nedeni ile tercih edilirken aynı zamanda da kişilere kullanım kolaylığı sağlaması açısından da çok fazla tercih edilmektedir. Şu an kullanılan tek bilgisayar diyebiliriz artık eski kasalı bilgisayarlar kullanılmıyor yada kullanan çok az kişi var.


Aslında baktığınızda eskiden bilgisayarlar ne kadar büyükmüş aynı işi notebook ile de yapıyoruz ne gerek varmış diyebilirsiniz ancak teknolojinin hızla değişiyor olması artık notebook ve ya laptoplarında zamanının geçtiğini bize söylemekte yerine şu dönemde daha estetik cihazlar çıktı ıpad ve tabletler gibi dolayısı ile her geçen gün teknolojiye biraz daha ayak uyduruyor hale geldik. Notebooklarda özellikle siyah renkler her zaman tercih ediliyor ve büyük ekran olanları daha çok kullanılıyor ancak tercih meselesi olmasından dolayı birçok bayanda küçük mini notebooklar dan yararlanıyor. İş amaçlı gezide seyahatte evinizde her yerde notebooklar dan yararlanabilirsiniz. Dolayısı ile laptop ve notebook kullanımı artık her yerde ve herkeste diyebiliriz. 

Notebook parçaları arasında ekran oldukça önemlidir. Çok hassas ekranlar olması nedeni ile birlikte kırılgan bir yapıya sahiptirler. Ekranları teknik olarak bahsedecek olursak lcd ekran ve lcd paneldir. Dolayısı ile parça değişimi yaptırmak istediğinizde çok pahalı parça değişimi yapılabilir. Batarya ömrü 3 saat kadar olan notebooklar da ise özellikle fişli kullanım yapabilirsiniz. Bataryayı notebook üstünden çıkartıp bataryanın ömrünü uzatma şansınız bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder