8 Nisan 2013 Pazartesi

Notebook Kullanım Rahatlığı

Laptoplar özellikle birçok şirketlerde kurumsal olarak kullanıldığı gibi artık hemen hemen her evde de kullanılmaktadır. Bilgisayarlar eksiden daha büyük kasası olan ve artı birde klavyesi olacak şekilde 3 bölümden oluşuyordu hatta hoparlörleri de eklersek toplamda 2 hoparlör ile birlikte 5 parça diyebiliriz. Artık teknoloji hızla ilerleyerek yerini laptoplara bıraktı ve tek tip şarjlı olarak kullanılan notebooklar artık vazgeçilmez oldu. Notebook, laptop ve son olarak ta tablet ve ıpadlere yerini bıraktı.

Teknoloji ilerledikçe aslında kullandığımız cihazlar daha kaliteli ve daha hafif hale getirilmiştir. Notebook ve laptoplar taşınabilir olmasından dolayı kişiler tarafından kullanılan yanlarında taşıdıkları hatta boyutları ufalarak çantaya bile giren büyüklükte üretilmektedir. Notebook parçaları arasında olan klavyeleri Mouse ile veya Mouse olmadan da kullanılabilmektedirler.

Birçok scart girişi bulunmakla birlikte isterseniz kulaklık bağlayabilir isterseniz mp3 bağlayabilir veya video kameranızı bağlayarak görüntüleri izleyebilirsiniz. Kullanım kolaylığı açısından çok sıklıkla tercih edilmektedir. Şarjlı olması nedeni ile şarjını doldurup kablosuz kullanım kolaylığı da sağlamaktadır. Ancak notebookların pil ömrü çok uzun değildir yaklaşık 3 saat pil ömrü bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder